Höst & vinter

Höst- och vinterhalvåret bjuder på härliga grillplatser och möjlighet till rullskidåkning för både experten samt för dig som motionstränar. När snön kommer har vi en pulkabacke och längdskidspår. Vi har mysiga strövområden som din fyrfota vän är välkommen att följa med till. Sundsvall-Timrå Agilityklubb bedriver också sin verksamhet på området.

Vi vill påminna om att din hund ska hållas kopplad för att undvika olyckor. 

Psst! Visste du förresten att vi har Medelpads enda skidskytteanläggning och bana?

Rull-/längdskidbanan är i första hand till för skidåkning. Barnvagnar och rullstolar får gärna använda den asfalterade ytan men måste respektera skidåkarna. 

Gå inte i bredd och var mycket uppmärksam på var ni har skidåkarna. Hundar ska inte vistas på skidbanan. Vi hänvisar istället till alla fina stigar och leder i området.

Sommar

Under sommarhalvåret har vi härliga grillplatser och möjlighet till rullskidåkning för både experten samt för dig som motionstränar. Ta med kompisgänget och spela boule på våra boulebanor. Vi har mysiga strövområden som din fyrfota vän är välkommen att följa med till, och vi är särskilt stolta över vår hjärtformade tjärn. 

Under sommaren så flyttar också våra bokstäver och siffror ut i skogen, och vi varje vecka så sätter vi upp nya uppdrag som ni kan klura ut. Vi har också nyligen satt upp en klättervägg och det finns ett spindelnät i trä som man kan balansera i. Under dagtid på vardagarna så är klubbstugan öppen, och där kan man också få låna lite uteleksaker. Tänk på att all lek på området sker på egen risk!

Vi älskar hundar

Området har underbara strövområden för hundägare. Men vi vill att ni håller dom kopplade här på Skönviksberget för att undvika olyckor. Du plockar naturligtvis även upp efter din hund. Vi är glada över att ni respekterar detta!

Spårinformation

Belysning

Rörelsevakter tänder belysningen. Tjärnslingan och Mellanslingan lyser cirka 30 min och Toppslingan lyser cirka 45 min sedan du passerat respektive rörelsedetektor. Fyrklövern är totalt 10 km (2,5 km-slingorna i en följd). Hundar är tillåtet dagtid samt kvällar efter kl. 20.00. Undvik hundkörning vid töväder eller nysnö/lösa spår. Självklart plockar du upp efter din hund.

Spåravgift och underhåll

Det kostar inget att använda spåren eller området. Skidspåren sköts av en intresseförening bestående av de aktiva föreningarna på området och frivilliga bidrag mottages tacksamt.

Swisha gärna till:

123 047 0310 

ange gärna: Driftsbidrag 

Detaljerad spårinfo hittar du här: Spårinfo (Skidspår)

Skidskytteanläggning

Medelpads enda skidskytteanläggning och bana sköts av Sundsvall Biathlon.

Mer om klubben här: Sundsvall Biathlon

Det finns omklädningsrum och vallabod. Dusch och bastu kostar 20 kr att använda. Gratis parkering. Gratis wifi.

Tider

Under tisdagar kl.10.00-13.00 är som regel omklädning och bastu öppet när veteranerna är ute och motionerar. Kvällstid är det öppet under träningskvällar för medlemmar i Timrå SOK och Sundsvall Biathlon.

Områdesförvaltare

Från och med 1 oktober 2021 ansvarar intresseföreningen för drift och skötsel av anläggningen på Skönviksberget.

Allmänna regler

Vanligt hyfs gäller:

Du skräpar inte ned.

Du plockar upp efter dig och fyrfota vänner.

Du promenerar inte i skidspåren/rullskidspåren.

Rullskidbanan är i första hand till för rullskidåkning.

Barnvagnar och rullstolar får gärna använda den asfalterade ytan men måste respektera rullskidåkarna.

Gå inte i bredd och var mycket uppmärksam på var ni har rullskidåkarna.

Hundar ska inte vistas på rullskidbanan. Vi hänvisar istället till alla fina stigar och leder i området.

Hundar ska hållas kopplade på Skönviksberget för att undvika olyckor. Vi är glada över att ni respekterar detta!

Hitta Hit