VÅR & SOMMAR

Stigsystem

När vinterkostymen byts mot sommarskrud så finns oerhört många och fina stigsystem runt berget. Passa på att ta en promenad eller en joggingtur i våra terrängspår. Vi har också otroligt fina grillplatser med ved utlagd, bland annat vid vår hjärtformade tjärn. Du kan verkligen njuta av en riktigt mysig känsla av att vara ute till skogs, en underbar dag ute i naturen helt enkelt. Psst! Vi har även aktiva boulebanor för alla som gillar att spela lite boule.

Vi älskar hundar

Området har underbara strövområden för hundägare. Men vi vill att ni håller dom kopplade här på Skönviksberget för att undvika olyckor. Du plockar naturligtvis även upp efter din hund. Vi är glada över att ni respekterar detta!

Rullskidbana

Eller varför inte en svängom på rullskidor runt vår asfalterade rullskidbana? Asfalterad, teknisk bana 2,5 km. Du kan också välja att åka ca 1,5 km mindre kuperad. Banan sopas tre gånger i veckan samt vid behov (t.ex. efter blåst).

Rullskidbanan är i första hand till för rullskidåkning. Barnvagnar och rullstolar får gärna använda den asfalterade ytan men måste respektera rullskidåkarna. Gå inte i bredd och var mycket uppmärksam på var ni har rullskidåkarna. Hundar ska inte vistas på rullskidbanan. Vi hänvisar istället till alla fina stigar och leder i området.

För alla? Tyvärr är tjärnen ännu inte rullstolsvänlig, men vi arbetar på detta.

SPÅRINFORMATION

Belysning

Rörelsevakter tänder belysningen. Tjärnslingan och Mellanslingan lyser cirka 30 min och Toppslingan lyser cirka 45 min sedan du passerat respektive rörelsedetektor. Fyrklövern är totalt 10 km (2,5 km-slingorna i en följd). Hundar är tillåtet dagtid samt kvällar efter kl. 20.00. Undvik hundkörning vid töväder eller nysnö/lösa spår. Självklart plockar du upp efter din hund.

Spåravgift och underhåll

Det kostar inget att använda spåren eller området.
Skidspåren sköts av Timrå SOK och frivilliga bidrag mottages tacksamt.
Mer om klubben här: Timrå SOK

Detaljerad spårinfo hittar du här: Spårinfo (Skidspår)

Skidskytteanläggning

Medelpads enda skidskytteanläggning och bana sköts av Sundsvall Biathlon.
Mer om klubben här: Sundsvall Biathlon

FACILITETER

Det finns omklädningsrum och vallabod. Dusch och bastu kostar 20 kr att använda. Café Gynnars har öppet måndag-fredag mellan kl. 11.00-15.00. Observera att Gynnars är en kontantfri butik/kassa. Betalning sker endast med kort eller Swish. Gratis parkering. Gratis wifi.

Tider

Under torsdagar kl.10.00-13.00 är som regel omklädning och bastu öppet när veteranerna åker skidor. Kvällstid är det öppet under träningskvällar för medlemmar i Timrå SOK och Sundsvall Biathlon.

PULKABACKE

Det finns en härlig pulkabacke att användas för alla som gillar åka stjärtlapp, tefat, snowracer eller plastpåse. Dessutom finns det en grillplats som passar perfekt till grillning av korv, marshmallows eller pinnbröd.

OMRÅDESFÖRVALTARE

Från och med 1 oktober 2018 ansvarar EQ Kultur Ideell förening för drift och skötsel av anläggningen på Skönviksberget samt Café Gynnars.

EQ Kultur är en ideell förening som funnits sedan 2013 och har sitt säte i EQ House i Skönsberg.
Mer information om EQ Kultur hittar du är: EQ Kultur hemsida

ALLMÄNNA REGLER

Vanligt hyfs gäller:

  • Du skräpar inte ned och plockar upp efter dig och fyrfota vänner.
  • Du promenerar inte i skidspåren/rullskidspåren.
  • Rullskidbanan är i första hand till för rullskidåkning.
  • Barnvagnar och rullstolar får gärna använda den asfalterade ytan men måste respektera rullskidåkarna.
  • Gå inte i bredd och var mycket uppmärksam på var ni har rullskidåkarna.
  • Hundar ska inte vistas på rullskidbanan. Vi hänvisar istället till alla fina stigar och leder i området.
  • Hundar ska hållas kopplade på Skönviksberget för att undvika olyckor.

Vi är glada över att ni respekterar detta!